top of page
IMG_4250.JPG

OVER MIJ

Mijn naam is Sophie Postma en het gezicht van Soofshorseriding. Soofshorseriding is begonnen als grapje op YouTube en uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Ik ben geboren op 15 september 1997 en woon in Franeker (Friesland). Nadat ik mijn zelf beleerde en opgeleide paard naar het Z1 heb gereden, heb ik echt de switch naar de eventingwereld gemaakt. Samen met mijn huidige paard Bløf heb ik alle klasses doorgelopen en mochten wij binnen 1.5 jaar al internationaal starten. 

Op 5 jarige leeftijd ben ik begonnen op de manege. Hier heb ik ook nog met mijn eerste eigen pony Julita gereden. Met Julita ben ik L2 dressuur geworden en L springen. Toen ik 14 jaar was heb ik de overstap naar de paarden gemaakt. Wij kochten Golden Whisper aan, een 3 jarige KWPN'er, die alles behalve makkelijk was. Van haar heb ik heel veel mogen leren. Ik heb haar zelf beleerd en geheel opgereden naar het Z1 dressuur, L springen en L eventing. 

OVER MIJ

De eventingsport vond ik toch het allerleukste om te doen, maar ik ben vrijwel laat begonnen hiermee. Tijdens mijn ponytijd kwam ik er mee in aanraking op de Bixiedag van de KNHS, maar helaas heb ik geen één wedstrijd of verdere training gestart. Pas in 2016, toen ik 19 jaar was, reed ik mijn aller eerste eventingwedstrijd. 
Bij de aankoop van Bløf op 28 april 2018 is de eventingsport in een sneltrein belandt. In anderhalf jaar tijd wist ik vanaf de B alle nationale klasses te doorlopen. Op 26 juli 2019 heb ik mijn internationale CCI2* debuut gemaakt en inmiddels starten wij al in de 3* wedstrijden.

Daarnaast ben ik in 2019 opgenomen in het Jack Link's Eventingteam, een team dat jong talent ondersteunt om verder te groeien. In 2021 heb ik de knoop doorgehakt om volledig voor mezelf te gaan en uit dit team te stappen. 
Voor het jaar 2020 ben ik de nieuwe Hartog Rising Star. Mijn paarden worden door Hartog ondersteund in voer en advies. 

17918686529274149.webp
17897317667525245.webp

OVER MIJ

Naast de eventingsport ben ik ook druk bezig met lesgeven van allerlei combinaties (jong en oud) in zowel dressuur, springen als cross en het trainen van (jonge) paarden. Ik heb meerdere friese paarden beleerd en doorgereden voor de dressuursport. Ook heb ik enkele trainingspaarden bij mij op stal staan die worden doorgetraind en eventueel later worden verkocht.  

Ik ben in het bezit van het Orun diploma en van het diploma Sportfysiologie bij paarden. Hierdoor kan ik ook correct met een hartslagmeter werken en goede en verantwoorde trainingsschema's maken. 

Ik ben in 2017 mijn YouTube kanaal, Soofshorseriding, begonnen. Oftewel, Sophie haar paardrijden. Dit is begonnen als grapje, en achteraf bleek dit ontzettend succesvol en leuk! Ik neem hierbij de kijker mee in mijn paardenwereld en alles wat daar bij komt kijken. Een eerlijke kijk achter de schermen! Neem vooral een kijkje op mijn kanaal, door op het icoontje onderaan deze pagina te klikken.

bottom of page